Urmareste-ne:

Gogosari umpluti cu varza (muraturi)

Langa o friptura consistenta de porc merge intotdeuna si o portie de muraturi, iar gogosarii umpluti cu varza reprezinta o alegere inspirata.

gogosari-umpluti-varza

Foto: gospodini.ucoz.ro

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

20 gogosari

3 kg varza

300 g telina

1 radacina hrean

400 ml de otet de vin

600 ml apa

sare

piper

zahar

foi de dafin

zahar

Mod de preparare

Taie gogosarii in jurul coditei, scoate-le cotorul si semintele, apoi pune-i la spalat in apa rece.

Da varza, morcovii si telina pe razatoare, adauga 50 de grame de sare si amesteca totul bine, astfel incat varza sa se inmoaie.

Pune acest amestec de varza in gogosarii spalati si indeasa bine. Aseaza gogosarii unii peste altii intr-un borcan de sticla mare (5 l). Acestia trebuie sa stea pe un strat format din betigase de telina si hrean.

Pune la fiert 600 ml de apa cu 3 lingurite de sare, 2 lingurite de zahar si 10 boabe de piper. Cand apa este fiarta adaugi otetul si mai tii cateva minute pe foc.

Toarna saramura fierbinte peste gogosari, apoi acopera borcanul ermetic. Depoziteaza-l intr-un loc racoros si intunecat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gogosari umpluti cu varza Muraturi Gogosari

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul