Compot de prune

/ / Modificat: 2012-08-31
Compot de prune

Compotul de prune se pastreaza in borcane sterilizate, intr-o camara bine aerisita.

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

1,5 kg prune

10 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

apa

Mod de preparare

Spala bine fructele in apa rece, apoi pune-le in borcane sau in sticle cu gat larg si acopera-le cu zahar. Trebuie ca anterior acestei operatiuni sa amesteci plicurile de zahar vanilat cu zaharul tos.

Acopera borcanele cu apa rece si leaga sticla cu celofan pus in doua. Pune sticlele la pasteurizat, la bain-marie, aproximativ o ora din momentul in care a inceput sa fiarba.

Lasa compotul la racit, apoi depoziteaza-l intr-o camara, la loc uscat si rece.

Trucuri

Poti aromatiza acest compot cu bete de scortisoara, pe care le pui in fiecare borcan sau sticla in parte.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prune Compot

Articole recomandate

Citeste si despre