Compot de cirese

Compotul de cirese reprezinta una dintre conservele de baza pe care trebuie sa le ai in camara, pentru iarna.

compot-cirese

Foto: closetcooking.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 kg cirese

2 pahare zahar

1 l apa

Mod de preparare

Alege ciresele in asa fel incat sa nu ramana printre ele fructe stricate sau moi. Curata-le de cozi, spala-le bine si nu le scoate samburii.

Atunci cand apa incepe sa fiarba, pune in oala ciresele. Lasa-le sa fiarba pentru 15-20 de minute, la foc mic.

Dupa ce au fiert, pune-le in borcane cu capace noi cu filet. Strange bine capacele astfel incat sa nu intre aer in interior. Verifica-le sa nu curga.

Pune borcanele la bain-marie sau la cuptor, pentru sterilizare. Dupa 30 – 40 de minute, scoate-le si cat sunt inca fierbinti, inveleste-le intr-o patura si lasa-le intr-un loc ferit. Dupa ce s-au racit, da-le la locul unde le vei depozita. Acest loc ar fi bine sa fie unul racoros si ferit de lumina.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Conserve Compot

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul