Ciorba de vita si sfecla rosie

| | Modificat: 2014-01-22 09:33:09

Ciorba de vita cu sfecla rosie este o reteta care te ajuta sa diversifici gama de supe si ciorbe pe care o servesti familiei tale. Sfecla completeaza perfect ansamblul de legume si carne de vita din reteta clasica, oferindu-i un gust desavarsit!

ciorba-sfecla

Timp de preparare

80 min.  

Dificultate

usor

Ingrediente

600 g sfecla rosie
400 g carne de vita
500 ml bors
1 bucata mica telina
1 ceapa mare
3 morcovi
1 radacina pastarnac
1/4 varza
2 foi dafin
3-4 linguri de bulion
1 lingura de faina
1 legatura de marar
2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
1 ceasca de smantana
sare

Mod de preparare

Curata toate legumele si spala-le, apoi taie-le bucatele mici sau fasii si pune-le la calit impreuna cu dafinul, intr-o oala mare, in care pui ulei la incins. Dupa ce zarzavaturile s-au calit, adauga 3- 3.5 l apa fierbinte si sare.

Adauga si carnea taiata cubulete sau fasii. Lasa totul sa fiarba la foc mic. Intre timp, amesteca faina cu smantana si bulionul, adauga o cana de bors si apoi toarna tot amestecul in oala. Da sfecla pe razatoare si adaug-o in ciorba, pune si restul de bors si lasa la fiert pana cand carnea devine moale.

Ciorba se serveste cu marar tocat si smantana.

Taguri Ciorba vita sfecla Ciorba vita Ciorba sfecla

Citeste si despre

Articole de la parteneri