Ciorba de stevie este o reteta racoroasa si bogata in vitamine, perfecta pentru zilele toride de vara si nu numai! Usor de preparat si satioasa, ciorbita este o alegere practica pentru familia ta!
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
3-4 pumni de stevie curatata si spalata
1 ceapa
1 morcov
1 bucata de telina sau pastarnac
1/2 cana de orez
1 lingura de ulei
1 litru de bors
1 conserva de rosii in bulion
2-3 cartofi
2 oua
sare
1 legatura de leustean verde
Mod de preparare
Pune la fiert o oala cu apa, ulei si sare si adauga, pe rand, ceapa, morcovii, cartofii si pastarnacul/telina tocate marunt.
Lasa-le sa fiarba un pic si abia apoi adauga stevia tocata marunt, rosiile si orezul.
Dupa ce au mai fiert putin, pune si borsul si mai lasa un pic pe foc.
Bate ouale intr-un bol si apoi fa-le zdrente turnandu-le treptat in oala, amestecand continuu.
Lasa sa mai dea in clocot putin si opreste. Adauga leusteanul tocat marunt pe deasupra.
Trucuri
Daca tii post, poti sa scoti ouale din reteta, iar daca vrei sa fie si mai satioasa sau savuroasa, poti adauga si smantana.
Se poate consuma si rece.
Tipul bucatariei
romaneasca