Ciorba de rosii

Ciorba de rosii este un preparat extrem de racoritor si satios, care se poate consuma atat cald, cat si rece! Iata o reteta simpla, care se face rapid!

ciorba-rosii

Foto: hempbeach.com

Timp de preparare

45 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

1,5 kg rosii coapte

2 morcovi medii

1 ardei gras

1 ceapa mare

1 pastarnac

2-3 linguri de ulei

1 legatura de patrunjel

1/2 cana de orez

sare

piper

Mod de preparare

Rade morcovul si pastarnacul si toaca marunt ceapa si ardeiul gras. Pune-le la calit in ulei si adauga doi litri de apa. Lasa legumele sa fiarba vreo 15 minute.

Pune rosiile la fiert intregi. Lasa-le sa fiarba cam 20 de minute sau pana cand vezi ca se desprinde usor coaja. Curata-le de pielita si paseaza-le bine.

Adauga-le peste supa in care fierb legumele si adauga si orezul. Mai lasa ciorba pe foc pana cand fierbe orezul.

Dupa ce iei oala de pe foc, potriveste de sare si piper si presara pe deasupra patrunjelul tocat marunt.

Trucuri

In cazul in care ciorba nu este acra, se pot adauga in fiecare portie, cativa stropi de lamaie.

Se consuma cu crutoane si se adauga si smantana, dupa preferinta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ciorba de rosii Reteta ciorba rosii Retete ciorbe

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul