Urmareste-ne:

Ciorba de pui

Ciorba de pui este un preparat de baza pentru bucataria romaneasca, regasindu-se in meniul familiilor cel putin o data pe saptamana. Acest fel de mancare principal furnizeaza organismului o cantitate importanta de lichide, multe vitamine prin continutul bogat de legume si proteine din carne.

ciorba-pui

Foto: woodfiredkitchen.com

Timp de preparare

1 ora si 20 de minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 pui fara piept si pulpe

1 ceapa mare

3 morcovi medii

1/2 telina

1 pastarnac

1 radacina de patrunjel

100 g fidea

1 cutie de rosii cubulete

patrunjel verde

1 l bors

sare, piper, leustean

Mod de preparare

Curata puiul, spala-l bine si taie-l in 8 bucati, apoi pune-l la fiert intr-o oala de 3 litri cu putina sare.

Inlatura spuma cu o spatula si adauga toate legumele taiate cubulete sau rondele.

Dupa ce au fiert legumele (aproximativ 20 de minute), presara fideaua si las-o 15 minute sa se inmoaie bine. Completeaza amestecul cu rosiile, borsul, leusteanul si patrunjelul si mai lasa ciorba sa dea in clocot inca o data.

Mod de servire

Se serveste calda, cu ardei iuti murati (ciusca).

Trucuri de preparare

Daca nu agreezi ceapa printre legume, pune-o la fiert intreaga (curatata) si scoate-o inainte sa adaugi fideaua.

Valori nutritionale pentru 100 ml

Calorii: 92 kcal

Carbohidrati: 16 g

Grasimi: 2 g

Proteine: 7 g

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ciorba pui Reteta ciorba pui Ciorba pui legume

Adelina Dobrin

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul