Ciorba de praz

Ciorba de praz este o reteta foarte simpla si usor de preparat, mai ales atunci cand vrei sa mananci ceva usor, gustos si fara carne!

Timp de preparare

40 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

500 g praz

2 morcovi

1 ceapa

1 buc. telina

3 linguri de orez

1-2 linguri ulei de floarea soarelui

bors (dupa gust)

1 legatura leustean

sare

piper

Mod de preparare

Taie prazul rondele subtiri si pune-l intr-o tigaie cu ulei incins. Adauga un pahar cu apa, pune un capac si lasa-l sa se inabuse putin.

Curata si rade ceapa, morcovii si telina si adauga-le peste prazul inabusit. Adauga si orezul bine spalat, mai toarna vreo 2 l de apa si lasa legumele sa fiarba cam 20 de minute.

Dupa ce au fiert, adauga borsul, dupa gust, sarea si piperul si mai lasa oala pe foc vreo 5 minute.

Leusteanul tocat marunt se pune la sfarsit, cand ciorba este gata, sau in farfurie, la servire, pentru a-si pastra aroma si mireasma proaspete.

Se poate consuma si cu smantana.

Valori nutritrionale per 100 g

Calorii - 24

Grasimi - 4,4 g

Carbohidrati - 4.6 g

Proteine - 0.5 g

Tipul bucatariei

romaneasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ciorba de praz Reteta ciorba praz Retete ciorbe

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul