Urmareste-ne:

Ciorba de porc

Ciorba de porc este un preparat versatil, care poate fi facut atat cu smantana, ou batut sau cu rosii. Poate fi acrita cu bors, zeama de varza sau lamaie, dupa preferinta!

ciorba-porc

Foto: chocolatesuze.com

Timp de preparare

100 min

Dificultate

usoara

Ingrediente

400 g carne porc

2-3 oase

2 cepe

1 pastarnac

2 morcovi

1 ceasca de orez

2 l apa

2-3 oua

bors

sare

1 legatura leustean

Mod de preparare

Taie carnea de porc in bucatele mici, sparge oasele in bucatele si pune-le la fiert in apa. Da spuma la o parte, din cand in cand, cand incepe sa fiarba.

Intre timp, curata morcovii, ceapa, pastarnacul, toaca-le marunt si adauga-le in oala, dupa ce incepe sa clocoteasca.

Pune capacul si lasa-le sa fiarba la foc mic, cam 20 de minute.

Orezul, borsul si sarea se adauga in momentul in care carnea este aproape fiarta.

Intr-un bol separat, bate ouale si toarna cateva polonice din ciorba peste, apoi rastoarna totul in oala, cam la 15 minute dupa ce ai pus orezul si borsul.

Leusteanul se toaca marunt si se pune pe deasupra sau direct in farfurie, la servire.

Trucuri

Ciorba de porc se poate face si cu smantana sau rosii, iar ouale se pot bate zdrente, direct in oala, dupa ce se ia de pe foc.

Tipul bucatariei

romaneasca

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ciorba porc Retete porc Retete ciorba

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul