Urmareste-ne:

Ciorba ardeleneasca

Daca ai pofta de o ciorba gustoasa si sanatoasa, poti opta pentru una ardeleneasca, renumita in toata tara pentru savoarea sa speciala.

ciorba-ardeleneasca

Timp de preparare: 60 minute

Dificultate: mediu  

Ingrediente

800 g carne porc

80 g orez

1 morcov mare

2 cepe

1 telina

1 pastarnac

1 radacina patrunjel

2 ardei grasi

250 ml smantana

1 lingura faina

tarhon

1 legatura patrunjel

1 lamaie

2 linguri ulei

sare si piper  

Mod de preparare

Taie carnea de porc si pune-o la fiert 40 de minute si spumeaz-o bine de fiecare data.

Incinge putin ulei intr-o tigaie si caleste ceapa, morcovul, telina, radacina de patrunjel, pastarnacul si ardeiul taiat marunt, aproximativ 7 minute.

Adauga-le apoi peste carne, pune piper si o lingurita de sare si lasa-le sa fiarba 10-15 minute. Intre timp pune la fiert, separat, si orezul.

Freaca bine smantana cu faina si dizolv-o cu putina apa fierbinte din supa. Toarna apoi smantana in supa si amesteca incontinuu. Adauga spre final tarhonul tocat marunt, sucul de la lamaie si mai lasa supa sa fiarba 5 minute la foc mic.

Pune apoi si orezul si serveste-o calda, presarata cu frunze de patrunjel proaspat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ciorbe Retete ciorbe Ciorba ardeleneasca

Ana Ionescu

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul