Vol-au-vent cu crema de branza

| | Modificat: 2014-01-22 13:46:34

Vol-au-vent sunt niste apritive clasice care se regasesc pe mesele de sarbatoare si pot fi umplute cu diverse creme sarate. Iata reteta de vol-au-vent cu crema de branza.

vol au vent branza

Foto: visitflanders.co.uk

Timp de preparare

60 de minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 pachet aluat foitaj

1 ou

susan

250 g branza de vaci

50 g unt

2 linguri unt

sare

piper

verdeata (marar, codite ceapa verde)

Mod de preparare

Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Intre timp, pregateste crema de branza. Mixeaza branza de vaci cu smantana, pana obtii o crema fina si spumoasa. Adauga ceapa si mararul taiate marunt, apoi potriveste de gust cu sare si piper.

Intinde foaia de aluat, apoi cu o forma rotunda decupeaza cerculete in numar par. Jumatate dintre acestea decupeaza-le pe mijloc cu alta forma rotunda, dar mai mica. Formeza tunulete, dintr-un cerculet plin peste care ai asezat un cerculet cu decupaj in mijloc.

vol-au-vent

Foto: treatsbymartie.wordpress.com

Aseaza turnuletele de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu ou si presara susan. Da totul la copt, circa 20 de minute, la 175 de grade. Lasa vol-au-vent-urile la racit, pe un gratar.

Umple vol-au-vent-urile cu crema de branza si pastreaza-le la rece pana in momentul servirii.

Taguri Aperitive Vol-au-vent Vol-au-vent cu crema de branza

Citeste si despre

Articole de la parteneri