Urmareste-ne:

Placinta cu ciuperci si verdeturi

Placinta cu ciuperci si verdeturi se poate servi atat calda, cat si rece, ca aperitiv.

placinta-ciuperci-verdeata

Foto: bbcgoodfood.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

1 pachet aluat foietaj

1 kg ciuperci

3 linguri patrunjel verde tocat

3 linguri marar tocat

2 cepe verzi maruntite

100 g cascaval

2 oua

1 ceapa alba

2 rosii

2 morcovi

1/2 radacina de telina

sare

piper

Mod de preparare

Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei, iar intre timp pregateste umplutura de ciuperci.

Trebuie sa tai ciupercile, morcovii, rosiile, ceapa si telina in cubulete cat mai mici, apoi le calesti cateva minute in ulei de masline. Adauga un plus de gust inainte sa iei legumele de pe foc, presarand sarea si piperul.

Adauga in aceasta compozitie cascavalul ras, verdeturile tocate marunt si un ou, apoi omogenizeaza totul foarte bine.

Imparte foietajul in doua bucati egale. Aseaza o prima bucata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, distribuie uniform umplutura, apoi acoper-o cu cea de-a doua foaie.

Unge placinta cu oul ramas.

Optional, poti presara deasupra seminte de susan sau in.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Placinta cu ciuperci si verdeata Ciuperci Placinta

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul