Urmareste-ne:

Placinta cu ceapa si telemea de vaca

Ce poate fi mai gustos decat o placinta traditionala cu ceapa multa si telemea de vaca?

placinta-ceapa-telemea

Foto: gourmet.com

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Aluat

2 linguri ulei

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita zahar

200 ml apa

250 g faina alba

1 lingurita drojdie uscata

Umplutura

4 fire ceapa verde

200 gr telemea (branza sarata)

Suplimentar

400 ml ulei, pentru prajit

Mod de preparare

Framanta un aluat din ingredientele mentionate, apoi lasa-l la dospit, intr-un loc cald, pentru circa 50 de minute.

Intre timp, pregateste umplutura. Da branza pe razatoare, apoi amestec-o cu ceapa tocata marunt. Imparte aluatul in 10 bucati de dimensiuni aproximativ egale, intide-le sub forma de cerc, apoi umple-le cu compozitia de branza.

Inchide placinta sub forma unui semicerc si pune-le la prajit, in uleiul incins.

Lasa placintele la scurs, pe servete de bucatarie.

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Placinta cu ceapa si telemea Placinta Placinta cu telemea

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul