Dovlecei cu branza

Dovleceii cu branza se servesc ca aperitiv cald, fiind un preparat simplu de sezon.

dovlecei-branza

Foto: feelslikehomeblog.com

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

3 dovlecei

150 g branza de vaci

100 g telemea de vaca

100 g smantana

2 linguri pesmet

sare

1 legatura marar tocat

30 g unt

Mod de preparare

Curata coaja dovleceilor, apoi taie-i pe vertical in doua jumatati. Cu o lingurita le scoti miezul, pe care il pastrezi deoparte.

Pune apa la fiert cu putina sare, iar cand clocoteste apa, lasi dovleceii sa fiarba 5 minute.

Scoate dovleceii si pune-i intr-o strecuratoare sa se scurga.

Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu pesmet.

Prepara umplutura astfel: branza de vaci se sfarama cu furculita, telemeaua se da pe razatoare, la fel miezul de dovlecei, se adauga pesmetul, ouale, sarea si mararul tocat. Omogenizeaza compozitia si umple dovleceii.

Pune tava in cuptorul incalzit si las-o pana se rumenesc dovleceii (circa 40 de minute).

Tipul bucatariei

Internationala

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dovlecei cu branza Branza Dovlecei

Alina Paduraru

Redactor Copilul.ro

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul