Urmareste-ne:

Aspic

Aspicul este o reteta care seamana foarte mult cu traditionala noastra piftie, doar ca este mai bogat in ingrediente si arome!

aspic

Timp de preparare

4-5 ore

Dificultate

greu

Ingrediente

700 g carne de vita

1.5- 2 kg oase de vitel

600 g sorici

2 cepe

1 bucata de telina

2 morcovi

200 ml vin alb

frunze de dafin

tarhon

boabe de piper

otet

sare

Mod de preparare

Fierbe oasele de vitel in 5-6 litri de apa si lasa-le pana cand scade la jumatate.

Separat, intr-o oala mai mare, bate albusurile oualor si pune peste ele cam 150 de ml apa.

Adauga, pe rand toate ingredientele: cepele, morcovii si telina intregi, o frunza de dafin, 7-8 boabe de piper, 2-3 fire de tarhon, o lingura de otet, carnea de vita tocata si vinul. Amesteca-le bine.

Dupa ce ai strecurat zeama de la oase, las-o sa se raceasca si apoi adaug-o treptat, amestecand continuu, peste amestecul de ingrediente pregatit.

Pune oala la fiert, la foc mic, si las-o pana cand se coaguleaza albusul.

Aspicul se testeaza scotand putina zeama pe o farfurie. Daca se intareste imediat, inseamna ca este gata si poti opri focul.

Strecoara zeama si pune-o in forme, exact ca la piftie. Adauga si bucati de legume in interiorul formelor, pentru ca aspicul sa fie aspectuos cand il scoti sau tai.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Aspic Reteta aspic

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul