Piure de afine si spanac

/ / Modificat: 2016-02-02 15:25:53

Bogat in vitaminele A, C si E, calciu si flavonoide,  piureul de afine si spanac poate lua usor titlul de "preparat-vedeta" in meniul bebelusului tau. Medicii pediatri recomanda introducerea afinelor in alimentatia copiilor in jurul varstei de 8-9 luni, din pricina potentialului acestor fructe de a actiona ca un alergen.

piure-afine

Urmareste cu atentie reactiile copilului la acest aliment, pentru a elimina orice fel de risc asociat cu consumul acestuia!

Timp de preparare: 20 de minute

Dificultate: redusa

Ingrediente

  • 250 g spanac congelat;
  • 150 g afine congelate;
  • 1 jumatate de lingurita suc de lamaie;
  • 2 linguri de apa plata.

Mod de preparare

Pune spanacul intr-o oala, acopera-l cu apa si lasatotul la fiert, pana cand da in clocot. Stinge focul, acopera oala cu capac si lasa spanacul la oparit 6-7 minute, apoi scurge-l bine de apa intr-o sita.

Introdu in recipientul blenderului spanacul oparit, afinele, sucul de lamaie si cele doua linguri de apa plata. Proceseaza pana cand obtii o compozitie fina, aproximativ un minut. Daca este necesar, mai adauga o lingura de apa, pentru a face piureul mai fin.

Poti folosi aceasta reteta si ca garnitura pentru preparatele din carne, cand copilul creste.

Taguri Retete spanac

Citeste si despre