Astarte - Probioticul anului 2019, prezent in Romania

/ / Modificat: 2019-06-27
Astarte - Probioticul anului 2019, prezent in Romania

Astarte este un produs brevetat [1] care contine o combinatie fiziologica de lactobacili, specific selectionati, administrati oral pentru refacerea si mentinerea echilibrului florei vaginale si intestinale.

Fiind unul din cele mai inovative produse probiotice, cu rezultate excelente confirmate de catre studii, Astarte a fost inclus in competitia organizata de NutraIngredients Awards 2019, devenind castigator al categoriei Produsul probiotic al anului.

probiotic

O parte din atu-urile Astarte care au condus la aceasta performanta sunt:

Compozitia unica, specific selectionata

In dezvoltarea produsului Astarte selectarea celor mai potrivite tulpini a fost un criteriu esential.

O echipa de medici ginecologi și microbiologi din Austria, in urma unui proces de selectie etapizat, au identificat 4 tipuri de lactobacili cu influenta particulara asupra sanatatii florei vaginale [2].

Acestia au pornit de la 127 tulpini de lactobacili care se gasesc in flora vaginala sanatoasa si au identificat exact acele 4 tulpini cu urmatoarele caracteristici:

  • Fac parte din flora vaginala sanatoasa.
  • Sunt capabile sa se stabileasca in zona vaginala (sa colonizeze si sa persiste).
  • Pot coabita si actiona fara a fi competitive.
  • Inhiba cresterea diversilor agenti patogeni (inclusiv Escherichia coli, Gardnerella vaginalis si Candida albicans) in zona vaginala.

Sunt rezistente la sucurile digestive si au capacitatea de a ajunge din intestin in microbiota vaginala.

Testarea produsului in numeroase studii clinice

probiotic1

Ulterior selectionarii combinatiei adecvate de lactobacili, produsul a fost testat avand rezultate pozitive in numeroase studii clinice pe femei cu varste si afectiuni diferite.

In aceste studii au fost urmarite atat demonstrarea colonizarii vaginale dupa administrarea orala3 cat si efectul pozitiv al influentarii florei vaginale la femei cu echilibru florei perturbat datorita menopauzei, infectiei din timpul sarcinii, tratamentului chimioterapeutic [4,5,6].

Administrarea usoara si fara restrictii a produsului

Datorita selectionarii acelor lactobacili puternici care nu numai ca pot supravietui trecerii prin stomac si sucurilor digestive, dar pot, de asemenea, sa colonizeze si sa se multiplice in vagin, produsul Astarte a fost conceput sa fie administrat pe cale orala.

Pe langa faptul ca aceasta administrare e simpla, igienica, nu pateaza lenjeria, nu necesita repaus in pozitie culcata post administrare, Astarte poate fi administrat la orice varsta, in orice perioada, practic fara restrictii.

  • posibila si in timpul perioadei menstruale, sarcinii, alaptarii
  • fara legatura cu momentul actului sexual sau cu tipul de contraceptive folosit
  • nu interfera cu administrarea locala vaginala a altor produse

De ce am avea nevoie de lactobacilii din produsul Astarte?

In mod normal, vaginul contine multe microorganism bune, precum Lactobacilii, care nu permit altor bacterii patogene sa se inmulteasca pana la un nivel la care sa cauzeze simptome existand un echilibru.

In anumite cazuri echiilbrul vaginal poate fi perturbat (disbioza) numarul lactobacililor scade in defavoarea bacteriilor patogene, fiind urmat de aparitia de simptomelor neplacute: prurit (mancarime), dureri, arsuri sau secretie vaginala.

Aceste simptome trebuie tratate conform recomandarilor medicului pentru a evita complicatiile date de raspandirea bacteriilor.

Tratamentul in timp util al unei flore vaginale dezechilibrate este deosebit de important in special in timpul sarcinii, deoarece infectiile cu germeni nocivi pot creste riscul unei avort spontan sau nastere prematura.

Astfel, in special dupa administrarea de antibiotice, dar si in alte cazuri( sistem imunitar slabit, medicamente, igiena intima excesiva sau modificari hormonale inclusiv contraceptive hormonale, in timpul sarcinii sau menopauzei, este esential ca flora vaginala sa fie reechilibrata prin repopularea cu bacterii cu efect benefic (lactobacili).

Totodata publicatiile recente indica faptul ca o colonizare modificata a vaginului poate fi responsabila pentru infectiile recurente ale tractului urinar.

Astarte contine o combinatie brevetata de 4 tulpini de lactobacili specific destinate pentru confortul femeilor (Lactobacillus crispatus, L. jensenii, L. gasseri si L. rhamnosus). Acesta contribuie la refacerea si mentinerea echilibrului florei intestinale si vaginale astfel sustinand functionarea normala a sistemului uro-genital.

probiotic2

Pentru mai multe informatii : https://www.montavit.ro/ro/produse/suplimente-alimentare/astarte

Astarte este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos. Disponibil in farmacii. Pentru mai multe informatii adresati-va medicului sau farmacistului.

Referinte:

1. Patent nr.EP2509610 2.

2. Strategies for the evaluation and selection of potential vaginal probiotics from human sources: K.J. Domig, H. Kiss, L. Petricevic et al -Beneficial Microbes, September 2014;

3. Kaufmann U, Domig KJ, et al . Ability of an orally administered lactobacilli preparation to improve the quality of the neovaginal microflora in male to female transsexual women. Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol 2014; 172: 102-105

4. Randomised double blind placebo control study of oral lactobacilli to improve the vaginal flora of postmnepausal women- petricevic e al - EJOG

5. Role of microbiota correction in complex treatment of pregnant women with herpesvirus infection Shupyk National Medical Academy of Postgraduate Education, Kyiv, Ukraine PERINATOLOGIYA I PEDIATRIYA. 2016.4(68):22_25; doi 10.15574/PP.2016.68.22 Relevance

6. Influence of Orally Administered Probiotic Lactobacillus Strains on Vaginal Microbiota in Women with Breast Cancer during Chemotherapy Julian Marschalek et al , Breast Care 2017;12: 335–339

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Probiotice Probiotice organism

Articole recomandate

Citeste si despre