Cauta

Vaccin sau nu, cand este bebe racit?

polat_elif1989 a intrebat pe 24.02.2014

Vreau sa stiu daca este periculos vaccinul cand bebe este racit, am fost saptamana trecuta sa-i fac vacinul lui bebe de 1 luna si eu nu am stiut ca nu prea e indicat sa-l faca daca e racit. Doctora care i-a facut vaccinul i-am spus ca este racit, dar totusi l-a facut. Eu am aflat seara de la mama ca nu prea e bine. La cateva zile l-am internat pentru ca tusea foarte tare si dr. mi-a zis ca a facut bronsita. As vrea sa va intreb daca are totusi legatura cu vaccinul pe care l-a facut! Oare nu trebuia facut daca bebe era racit? Va multumesc!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Vaccinul se administreaza numai copiilor sanatosi. Cei bolnavi sunt amanati de catre medicul de familie, pentru perioade precise.

Conditia este ca mama sa anunte medicul in prealabil. In situatia bebelui dvs, raceala pe care a avut-o si nu ati anuntat medicul care l-a vaccinat, sigur isi continua evolutia, deci trebuie tratata si nu trebuie considerata ca o reactie postvaccinala.

Alice
a raspuns acum 6 ani

Buna. Si eu am fost cu bebe la vaccinul de 2 luni si era racit si doctorita a spus ca nu se face vaccin cand bebe e racit si m-a amanat.

Vezi intrebari din: