Cauta

Va multumesc din suflet, Domnule Doctor Emil Otesteanu!

mamiMatei a intrebat pe 19.07.2011

Va multumesc din suflet, Domnule Doctor! Am fost cu cel mic, i-au verificat urechea, in gatut, la plamani si au zis ca-i ok. N-au verificat insa si polipii. Mi-au zis sa schimb paracetamolul cu ibuprofen. Am inceput sa-i dau nurofen pt. copii.Eu oricum as fi vrut sa merg cu el la un control pt. ca de 5 zile am observat la baza inferioara a glandului, sub preput (practic pe interior) o "bubita" . Arata ca o basica, pare a fi galbena si este de marimea unui bob de orez mai mare. L-au vazut si acolo, insa mi-au spus ca-i normal! Nu stiu ce sa cred. Credeti ca ar trebui sa mai merg si la alt doctor? PS Chiar daca se spune ca britanicii, fie ei si din Scotia, sunt mai evoluati decat noi, sa stiti ca nu-s deloc evoluati la capitolul umanitate! Sunt foarte reci sufleteste, chiar daca pozeaza in niste draguti! Nu-i intereseaza! Nu se compara cu medicii nostri!Va multumesc inca o data! Multa sanatate! Cu stima, Claudia Ionescu

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 9 ani

In adevar Ibuprofenul sinonom cu Nurofenul are actiune mai puternica fata de procesele inflamatorii, deci superioare Paracetamolului.
Relativ la zona preputului si glandului, situatia sta in felul urmator: La baita, sau pe masa de infasat se incearca cu finete tragerea in sus a pielei (preput) ca sa se decaloteze glandul. Daca se opune rezistenta, pielita fiind foarte aderenta, nu fortam ci ungem cu un emolient (fluocinolon / exemlu)) si mai incercam zilele urmatoare. Daca nu reusiti consultati medicul de familie sau un chirurg, care va rezolva problema pe loc si va va spune sa procedati la domiciliu ca si el. Aceasta conformatie se numeste fimoza ( adica inelul preputului prea stramt si nu permite igienizarea la baita. Acolo se aduna secretie alb-galbuie care poate determina mici infectii locale sau decelabile in urina. De aceea va trebui sa faceti si un examen de urina. Bubita pe care ati observat-o poate fi un semn.
Multumesc pentru aprecieri cu atat mai mult cu cat distanta dintre Londra si Timisoara mea nu este un impediment pentru a fi de ajutor bebelusilor si celor ce au nevoie de sfaturile noastre gratie colectivului "Comunit. Sfatul medicului" Sanatate.

Vezi intrebari din: