Cauta

Trecem la lapte praf sau ce sa fac? Si cum putem trece la lapte praf si la care?

Anastasia a intrebat pe 23.10.2013

Salut! Am fetita de 2 luni si 3 saptamani. Alaptam la san de cateva zile mananca foarte des, cand la 2 ore, cand la o ora poate si la jumatate chiar si la 5 minute - 10 minute cauta numai cu sanul in gura, poate nu se satura de la lapte, dar mentionez ca are desbacterioza, face gaze cu un pic verde. Dimineata se trezeste la 6 papa, nani mai departe pana la 8-9, iar papa si pe urma poate sa doarma o ora sau doua sau poate deloc la amiaza, un pic o ora sau deloc si pe urma poate dormi numai 10 minute si gata, iar se trezeste si asa pana seara. Ne chinuim numai cate 10 minute, apoi seara cu mare greu cu o gura de aici, papa de aici infuriata, iar papa si asa ne chinuim pana o adorm cu greu poate fi de la alaptare ca poate nu este satula? Poate sa trecem la lapte praf? Nu stiu ce sa fac.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Fetita trebuie consultata de catre medicul pediatru sa vada aspectul mucoasei cavitatii bucale si limba - sa nu aiba unele elemente de stomatita. Laptele de mama este inca necesar pentru fetita de nici 3 luni.

Verificati mamelonul si pozitia sanului in timpul alaptarii, narinele fetitei sa fie libere, vedeti daca mai aveti lapte suficient, eventual faceti proba cantarului, conduita si daca este sau nu nevoie de completare cu lapte praf.

Apoi, impreuna cu medicul fetitei stabiliti ce este de facut.

Anastasia
a raspuns acum 6 ani

Va multumesc mult. Posibil atunci sa fie de la stomatita ca a facut de la subtil si interofuril limba galbuie si citeodata sta cu pumnul in gurita sau cu degetelul. De la nasuc nu poate sa fie ca il curatam foarte des. Atunci o sa incerc sa ii sterg limba cu apa si soda de mancare si o sa vedem daca se schimba ceva.

Dar mai am o intrebare. E normal, ca bebelusul sa scoata zgomute atunci cand este alaptat, adica un fel de plescait? Am intrebat medicul si a zis ca e normal. Ca sunt unii copii pana la trei luni tocaie cand papa si daca depasesc mai mult, atunci trebuie de taiat sub limba?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/