Cauta

Trebuie sa ii fac vaccinul fetitei mele de 2 luni, dar doctorul mi-a spus ca trebuie sa mai cumpar unul.

georgiana a intrebat pe 13.06.2013

Mentionez ca sunt in Spania si de la alte mamici am auzit ca cica nu e bine sa ii fac vaccinul acela de cumparat, au reacti adverse. Sa ii fac doar vaccinul normal si atat. Acum nu stiu ce sa fac sa il cumpar sau nu? Vaccinul care trebuie sa il cumpar este impotriva la neumococo, nu stiu ce este - impotriva rotavirusului si varicelei. Asa scrie pe hartia pe care mi-a dat-o sa il cumpar. Va multumesc.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Cu toate ca datele pe care mi le-ati mentionat nu sunt suficiente, totusi voi cauta sa va dau un raspuns daca veti considera ca va satisface.


Vaccinul pentru varsta de 2 luni face parte din schema de vaccinari obligatorii a Ministerului Sanatatii si trebuie facut ( In Romania ).

Vaccinul pe care medicul vi l-a recomandat pentru a-l cumpara, cred ca face parte din vaccinurile optionale, cu rol de intarire a imunitatii organismului fata de afectiunile "Pneumococice" (pneumonii, meningita, otita) si se numeste "Prevenar". Este bine tolerat.

georgiana
a raspuns acum 7 ani

Da, vaccinul se numeste Prevenar 13 si inca unul rotateq. Acestea mi-a spus doctorul sa le iau de la farmacie. Eu am nascut aici si aici stau, deci trebuie sa fac vaccinul aici, dar mi-au spus alte mamici ca cica aceste vaccinuri inca sunt in probe si ca au reacti adverse pe termen lung, cica racesc mai repede au tot felul de boli minore, dar care il afecteaza pe micut. Dvs ce spuneti? Este indicat sa il fac sau nu? Daca nu il fac, ce se poate intampla? Va multumesc.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/