Cauta

Trebuie respectata intocmai ora de somn si papica la sugari? De ce? Trebuie trezit din somn pentru ai face program exact? Baita zilnic?

liana.rusnaciuc a intrebat pe 03.01.2013

Copilul meu are 4 luni jumatete. Ultima masa o are la 00-01, apoi se trezeste la 06-07. Adoarme dupa ce mananca, il schimb de pampers, mai sta putin si adoarme iar, se trezeste pe la 09:00 - 10:00. Daca da semne cum ca iar fi somn din nou il culc, uneori se trezeste la 13 si nu mai adoarme decat peste alte 2 ore de joaca, nu ii fac baita zilnic pentru ca nu vreau sa il "spal de anticorpi". Papa numai la san. E grasut si nu are probleme de sanatate. Nimic ereditar. De ce uneori refuza sa manance la 3 ore, vrea la 4 ore, mai ales dimineata? Este satul?

4 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Nou nascutul si sugarul de 1-2 luni poate suge la cerere indiferent de program, dar treptat trebuie sa i-se pregateasca un de alimentati la 3 - 4 ore interval. Intervalul este necesar pentru ca stomacul sa faca digestia laptelui ingerat si imediat sa inceapa secretia de fermenti pentru digestia alimentului care vine la paranzul urmator. La 5 luni se incepe diversificarea cand va avea 3 mese principale ( dimineata, pranz, cina ) si 2 gustari ( ora 10:00 - 11:00 / 16:00 - 17:00). deci la un interval de aproximativ 4 ore. Intervalul dintre mese este foarte necesar, asa dupa cum am aratat mai inainte, secretiile digestive dintre mese.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Pai ii poti da la cerere (asa am fost sfatuita de neonatolog, pediatru si moasa care a tinut cursul de puericultura). Eu asa procedez. Baietelul meu si-a facut propriu orar cateodata mananca la 3 ore alta data cere la 4 ore. Legat de baita, eu i-am facut zilnic pana acum, cam de 2 saptamani ii fac la 2 zile, pentru ca a fost racit. Nu stiam de chestia asta cu anticorpii, dar stiu ca la italieni copilul se recomanda sa fie spalat o data maxim de 2 ori pe saptamana. Baita o facem de la 19.30 la 20, apoi urmeaza masa ( ii dau din ambii sani) pe la aproximativ 21-21.30 adoarme, apoi se trezeste pe la 6. Astazi s-a trezit direct pe la 8.15. Insista sa manance mai mult seara, in felul acesta scapi de masa de la miezul noptii. Fain programul din cursul zilei, baietelul meu a avut o perioada cam pe la 3-4 luni cand dormea maxim 1 ora pe zi.

cristinag
a raspuns acum 7 ani

Bebe mananca exact cand ii este foame, sa nu cumva sa-l trezesti din somn pentru papa, el stie cel mai bine cand vrea sa pape. Ii strici si somnul si s-ar putea sa nu manance cat trebuie. Daca a luat in greutate, lungime, e sanatos, doarme si mananca e totul ok. Nici baita nu trebuie facuta zilnic.

rxxysh90
a raspuns acum 7 ani

Pe mine m-a invatat medicul sa nu il trezesc noaptea sa ii dau de mancare, decat daca cere el insa peste zi sa ii respect orele de masa. Astfel va renunta singur la masa de noapte si veti avea parte de un somn odihnitor atat bebe, cat si parintii. Probabil ca si bebe crede ca poate renunta la o masa. Rareste-i mesele de peste noapte astfel incat sa manance la 12 si sa mai manance la 8. Eu am facut asta la 7 saptamani. Si stomacul lui bebe are nevoie de o pauza.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/