Cauta

Tratament pentru bronsiolita, mucozitati excesive, tuse productiva, lipsa poftei de mancare, stari febrile, eruptie dentara!

emi a intrebat pe 08.01.2012

Buna, am un baietelel de 10 luni. In urma unei bronsiolite a ramas cu mucozitati excesive si tuse (uneori productiva), si un fel de horcaiala (cred ca datorate secretiilor adunate in gat). Am facut aerosoli cu ventolin si flixotide, iar apoi doar cu ser fiziologic pentru indepartarea lor, pana cand, in mai putin de o luna, bronsiolita a recidivat. Medicul ne-a spus sa facem din nou aerosoli cu ventolin si de doua ori pe zi combinat si cu ACC, iar in paralel sa-i dam nuforen de 3*/zi. Parca nu mai horcaie atat de urat, dar acum tuseste mai urat, mucisorii ii mai persista, iar de doua seri are si stari febrile (cel mai mult 39.5). Am fost la urgenta unde ni s-a spus ca e de la rosu in gat. Temperatura scade mai repede la supozitoare (paracetamol) decat la siropel (panadol, nurofen), dar peste noapte ii creste la loc. Mititelului ii mai ies si doi incisivi (frontal si lateral). Problema este ca in toata perioada aceasta a inceput sa refuze mancarea, lasandu-se doar in baza laptelui de san. Am incercat sa-l fortam, la masa de fructe inghite printre lacrimi, insa daca incercam sa-i dam si ceva legume, isi face singur greata si varsa. Va rugam, ajutati-ne. A slabit doar 100 gr intr-o luna, carnita refuza sa manance de mai bine de doua luni. Ce ne facem?

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 8 ani

Poate este vorba nu de o bronsiolita, ci mai degraba de o bronsita astmatiforma post infectioasa, situati in care ar trebui adaugat un antialergic - dupa un nou consult al medicului pediatru. In plus, trebuie evitat aerul rece. Pentru eruptia dentara folositi "gel pentru gingiile inflamate".

elenica
a raspuns acum 8 ani

Incercati si cu ridiche neagra amestecata cu miere sau zahar si cu nazomer cu propolis, fetita mea asa a scapat de tuse si mucozitati si harcaiala. Asta e o parere, nu neaparat sa si o folositi, dar eu de obicei nu ii dau de tuse siropuri, ci numai ridiche neagra.

Aliona
a raspuns acum 4 ani

Sunt de acord cu Elenica. Si noi folosim ridiche neagra cu miere. In cazul Dvs, bebelusul este foarte mic, puteti folosi nu miere ci zahar brut.

Fetita noastra mai scapa cu ajutorul inhalatiilor cu eucalipt si cateva picaturi de Prospan, pe baza de iedera.

Acesta din urma ii dam si ca siropel.

Pe noi ne-a ajutat. Nu stiu exact daca se poate da Prospan la copii asa de mici, intrebati inainte medicul. Multa sanatate va doresc!

Vezi intrebari din: