Cauta

Tratament diaree bebelusi

Cusnir Olga a intrebat pe 29.09.2017

Cu ce se trateaza diareea la bebelusi?

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Buna ziua,
Ar fi fost de mare folos sa ne mentionati varsta si felul alimentatiei bebelusului, deoarece, in general, la majoritatea (chiar si la nou-nascut, la cei alaptati la san si chiar la cei alimentati artificial cu lapte adaptat calitativ si varstei) aparitia scaunului lichid pe perioade de cateva zile, nu necesita tratament. Scaunul se regleaza de la sine.

Diareea (scaunul apos) poate aparea ca patologic,fie in cazul unei greseli alimentare, fie in cadrul unei afectiuni bacteriene sau virotice. Dureaza mai multe zile si poate fi insotita si de alte simptome, situatie in care este nevoie de consultul medicului; altfel apar si varsaturi si duce la deshidratare!

Daca totusi nu aveti posibilitate sa apelati la un medic, iar diareea se mentine, nu administrati antibiotice ci solicitati la farmacie un medicament "antidiareic pentru bebe" din grupul "probiotice" care ajuta la recuperarea rapida a diareei acute. Ar fi bine sa stati de vorba si cu medicul de familie. Principalul este ca bebele sa-si primeasca lichidele necesare zilnic, laptele, eventual si zeama de orez (daca are peste 6 luni si a inceput diversificarea).
Sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/