Cauta

Sunt o mamica ingrijorata.

CRISTINA1989 a intrebat pe 18.04.2015

Buna seara. Sunt o mamica foarte ingrijorata. Fetita mea are aproape 11 luni si cantareste 7 kg si nu stiu ce sa mai fac si ce sa ii dau sa aiba pofta de mancare. Cand ii dau biberon imi refuza, nu vrea deloc sa il ia in gurita il da afara cu limba.

Ii dau lapte Aptamil de la 7 luni si de la o vreme nu vrea sa il mai primeasca deloc si este prea mica sa o intarc de lapte ca nici cu mancarea nu prea se lupta prea tare la fel ma chinui.

Are momente cand trebuie sa o las flamanda mai mult timp sa manance.

I-am facut si analize zilele trecute si nu are nimic. Va rog frumos, domnule doctor, spuneti-mi, va rog ce ar trebui sa fac. Plang cu ea in brate cand ii dau biberon.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

La varsta de 11 luni ar trebui sa cantareasca intre 8,500 - 8,700 Kgr.

Refuzul alimentatiei poate se datoreste si eruptiei dentitiei de lapte, pe perioade scurte de timp ), caz in care puteti folosi GEL pentru gingii in aplicatie locala.

Este foarte bine ca insistati cu alimentarea la san. Diversificati alimentatia cu alimente acceptate de fetita: ficat si carne de pasare, galbenus de ou, derivatele laptelui si orice lapte integral, avand aproape varsta de 1 an
( se poate inlocui laptele praf ).

Intre mese, la orele 10:00 si 16:00 suc de fructe sau pulpa de fructe cu biscuit ras.

Discutati si cu medicul de familie si poate hotarati sa i se faca o "hemoleucograma" pentru a vedea daca are sau nu o stare de anemie care sa explice scaderea apetitului.

In caz de anemie, medicul poate recomanda un tratament cu fier si apetitul revine.

Daca nu este vorba de anemie, dupa varsta de 1 an - daca inapetenta persista puteti face o cura de 14 zile NAPOSIN picaturi.

La nevoie, pe parcurs puteti reveni cu informatii.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/