Cauta

Sunt mamica unei fetite de 7 luni jumatate si avem o problema, iese cu scaunul tare.

Mihaela Carmen a intrebat pe 17.05.2013

Sunt mamica unei fetite de 7 luni jumatate si avem o problema, iese cu scaunul tare,in fiecare zi, doar in zilele care ii dau pireu de prune iese moale. Va rog sa imi spuneti ce pot face? Cand iese afara se chinuie si nu stiu cum o pot ajuta. Am inceput diversificarea la 5 luni si jumatate. Ii dau apa si suc de legume, voi incepe si cu suc de fruct, dar nu prea vrea sa bea, ii dau cu lingurita, mentionez ca o alaptez la san. Imi este teama de constipatie si as vrea sa o ajut sa nu ajungem acolo daca nu cumva suntem deja. Va multumesc!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Cresteti cantitatea de suc si/sau de pulpa de prune, mere, pere si in diversificare sa nu folositi orezul. Daca persista, puteti introduce in laptele de vaca pe care-l folositi, dupa 8-9 luni fulgi (faina) de ovaz. Dintre fructe, evitati bananele.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Cu tot respectul pentru dl dr., tin sa il contrazic legat de banane!

Dau exemplul copilului meu. Brusc de 5 zile are scaunul tare, am stat si m-am tot gandit ce i-am bagat nou in alimentatie sau ce i-am scos. Mi-am dat seama ca nu i-am mai dat banane. Bananele foarte coapte stimuleaza tranzitul intestinal. De regula, ii dau la gustarea de la ora 18:00 cu fulgi de ovaz fierti sau chiar cu biscuite.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/