Cauta

Sunt Liliana si am o fetita de 2 luni si jumatate. Este alaptata la san plus biberon. Acum refuza biberonul si plange mereu. Ce pot face, va rog?

liliana a intrebat pe 05.01.2013

Pana acum imi lua si biberon, e cateva zile il refuza de tot si nu stiu de ce, ce s-a intamplat si plange mereu daca nu o alaptez. Eu acum sunt si bolnava cu gatul si trebuie sa iau de urgenta antibiotic, altfel nu ma refac, dar nu pot pentru ca o alaptez. Nu stiu ce sa fac. Va rog sa ma ajutati.

4 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Sfaturile noastre, de la distanta si fara a vedea copilul, nu pot inlocui recomandarile pe care le face medicul care are copilul in evidenta si il cunoaste. Faceti proba cantarului, cantariti copilul inainte si dupa supt, si vedeti ce cantitate suge si numai dupa aceea, daca nu aveti lapte suficient stati de vorba cu medicul sa vedeti cu ce lapte puteti completa alimentatia de durata, caci diversificarea se incepe abia dupa 5 luni.

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Continuare, puteti sa o alimentati la san, dar sa purtati masca de tifon si sa va feriti de a tusi sau stranuta in fata ei, indiferent de tratamentul pe care vi-l prescrie medicul. In biberon probabil puneti laptele muls de la dvs., in scopul de a avea pentru noapte si de a o feri cat mai mult de posibilitatea de a lua microbi de la dvs.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Vorbeste de urgenta cu pediatrul copilului. Cand spui ca trebuie sa iei de urgenta antibiotic, sper ca nu vrei sa il iei dupa "ureche" fara sfatul medicului. Eu am fost racita destul de rau, la fel si sotul meu. Singurele pastile pe care le-am luat la sfatul medicului au fost: Oscillococcinum + Homeogen 9 (pastilute de supt pentru durerile in gat)+ Bornchicum sirop (pentru tusa). De alaptat, am continuat sa o fac, dar cu masca chirurgicala pe gura si nas, sugarul isi ia anticorpi din laptele matern. Doctorita i-a facut si lui o schema cu Oscillococcinum + Stodal + ceva sirop homeopat. A luat si el raceala de la mine, dar a facut o forma mult mai usoara decat mine sau sotul meu. Daca nu esti racita sau nu ai stare gripala, si suferi de o alta afectiune, atunci vorbeste cu doctorul care te trateaza si eventual cu pediatrul copilului, probabil ca sunt scheme de tratament care nu impiedica alaptarea.

cristinag
a raspuns acum 7 ani

Poti alapta si daca iei antibiotic, acum depinde si de antibiotic. Incearca sa-i schimbi tetina la biberon. Oricum, vorbeste cu medicul si daca stie ca alaptezi iti va da un tratament corespunzator. Nu am inteles de ce ii dai si biberon si san, ii dai lapte in completare?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/