Cauta

Sunt colici sau nu?

RoxannaC a intrebat pe 05.02.2013

Inca de la nastere bebele meu a avut colici. Nu dormea si plangea mai mereu, am incercat diverse picaturi degeaba. Acum are 3 luni si jumatate si si-a schimbat comportamentul. Doarme mai bine si nu mai plange, doar isi ridica piciorusele si impinge cu forta gazele. Jumatate de noapte doarme, iar cealalta jumatate se foieste sa dea gaze (care ies tare greu), dar fara sa mai planga. Sa inteleg ca sunt tot colici, dar
intr-o forma usoara si ca se vor termina in curand? Multumesc.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Nu trebuie sa va faceti probleme, majoritatea bebelusilor au asemenea reactii. Se rezolva pe parcurs. Fiti mai atenta si la alimentatia dvs, fara mezeluri si condimente, fara alimente conservate si greu digerabile daca alaptati.

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Daca elimina gaze puteti sa ii dati in continuare medicamente care sa le mai absoarba, de ex: Espumisan 15 - 20 picaturi inainte de masa (de 3x/zi) si 15 - 2O pic seara la culcare.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Sunt sugari care au probleme cu colicii pana pe la 6 luni. Sa il pui sa ragaie dupa fiecare masa, il poti pune pe timpul zilei sa mai stea pe burta, ii poti face masaj anticolici pe burtica, faciliteaza eliminarea gazelor si ii mai poti da spre seara formula anticolici. Nu-i nicio problema, dupa ce terminati cu colicii poate dati de dinti. Noi asa am patit.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/