Cauta

Secretii abundente in nasuc.

andreea_f a intrebat pe 12.02.2013

Buna ziua. Am un baietel de 6 luni, iar de cateva zile are foarte multe secretii in nasuc. Nu tuseste nu are febra, insa il deranjeza si cand suge. Am folosit Panadol 3 zile, i-am pus picaturi, ser fiziologic si il aspir 1-2 ori pe zi. Ce ar trebui sa mai fac pentru ca nu prea vad ameliorari. Trebuie sa ma ingrijorez? Temperatura masurata intrarectal este 37.7 sau 37.8 uneori. Oare este nevoie de aerosoli? Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Daca nu are alte simptome, ci numai secretii nazale verificati conditiile din mediul ambiant, camera copilului temperatura, umiditatea si aerisirea ritmic, puneti vase cu apa pe sursa de caldura ,temperatura camerei intre 21 - 23 grade C; In narine, picaturi cu ser efedrinat seara si dimineata. Igienizarea cu batista bebelusului.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Secretiile in nas se datoreaza mediului in care doarme, mai precis este prea cald si prea uscat aerul. I-ai dat degeaba Panadol. Trebuie sa pui un vas cu apa pe sursa de caldura sau sa iti achizitionezi un umidificator. Nu strica sa ai un hidrometru. Micsoreaza temeratura in camera de somn, daca ai posibilitatea. Camera trebuie aerisita de cel putin 2 ori pe zi. Ca sa scape de nasucul infundat ii poti pune apa de mare in nasuc (cauta totusi din acela spray, Humex-e mai scump, dar iti va ajunge pe o mai lunga perioada de timp) poti sa ii cureti nasucul cu batista bebelusului atasata la aspirator (noi am constatat ca e foarte eficienta). Mie mi-a indicat pediatrul sa aspir copilul doar dimineata si seara si sa il dau cu apa de mare inainte si dupa. (am trecut peste aceasta recomandarare cand vedeam ca e foarte foarte infundat si nu putea respira ziua sau noaptea) Seara poate sa aiba intrarectal 37,7 sau 37,8, temperatura este normala.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/