Cauta

Saliva albicioasa si lipicioasa la bebe.

polat_elif1989 a intrebat pe 20.03.2014

buna ziua. Cred ca eu sunt cea mai veche si cu cele mai multe intrebari adresate pe acest site. Sunt mamica bebelului care a fost diagnosticat cu Gastoschisis si care a fost operat si acum e bine.

Acum 2 zile i-am facut vaccinul de 2 luni, de fapt i-au facut 3 vaccinuri 2 in picior si unul in mana stanga, am intrebat dr. de aici pentru ce sunt facute, dar nu am inteles mare lucru (stau in Turcia) as vrea sa ma lamuriti si pe mine daca se poate si aveti putin timp liber, pentru ce i-au facut cele 3 vaccinuri? Dr. de aici mi-a spus ca s-ar putea sa faca febra, dar nu mi-a facut, doar ca e cam somnolent si de ieri am observat ca are o saliva alba si cam lipicioasa, asta ce am reusit eu sa observ pe suzeta, oare de la ce?

Si vreau sa va mai zic ca scanceste in somn, uneori plange cu ochisorii inchisi, da din maini si picioruse, si se strange la burtica, oare sa fie de la colici? Sau sa aiba vreo legatura cu operatia care a facut-o? Aici vreau sa va zic ca nu a auzit nimeni de colici, sau poate are alt termen si nu il stiu eu.

La nastere a avut 2 kg si 180 de gr, si 45 de cm, acum 2 zile l-am cantarit si avea 3 kg si 900 de gr, si 50 de cm, a luat bine in greutate?

Va multumesc din suflet pentru toate raspunsurile la intrebarile adresate dvs, si ma bucur ca cineva imi ofera un spijin, mai ales ca nu stiu limba bine aici. O zi buna!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Daca pe mucoasa cavitatii bucale sau pe limba si gingii nu observati aspecte de stomatita , nu trebuie sa va faceti probleme - acest aspect va mai apare si dispare fara probleme, mai ales la bebele dvs care a fost operat.

Cresterea in greutate si talie este normala, ceea ce arata ca-l alimentati corect, iar bebele are o buna toleranta post operatorie.

Celelalte simptome sunt caracteristice pentru colici intestinali, foarte frecvente la bebe in primele 4-5 luni, chiar si la cei care sug la pieptul mamei.

Exista in farmacii Colic Baby picaturi.

In privinta celor 3 inoculari cu vaccin, doar medicul din tara in care locuiti este in masura sa va ofere explicatii.

De altfel, oricare vaccin poate fi urmat de reactii postvacinale subfebrilitate, agitatie sau somnolenta.

Este necesar sa mentineti legatura riguroasa cu medicul copilului si chiar cu cei care l-au operat, mai ales in primul an de viata.

Vezi intrebari din: