Cauta

Regimul ideal a unui copil la 6 luni. Ce anume trebuie sa manance?

Malvina a intrebat pe 09.09.2015

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

O mama foarte grijulie doreste sa stie regimul ideal pentru un bebe in varsta de 6 luni, de altfel ca toate mamele si este foart bine si normal sa fie asa, dar idealul depinde numai de catre mama si bebele fiecareia, printr-o buna colaborare, adica intelegere.

Mama cu priceperea si inventivitatea, privind gustul preparatelor, iar bebele cu acceptarea principiului alimentar, toleranta digestiva si cresterea in greutate.

Aceasta situatie poate fi realizata de catre mama daca procedeaza la o diversificare corecta cu incepere de la varsta de 5 luni ( la bebe alimentat artificial ) sau de la varsta de 6 luni ( la cel alimentat natura )!

Ca regula generala, orice aliment se introduce prin tatonare limitei de toleranta a organismului bebelui, apoi cantitatile cresc treptat.

Pana la 5 luni bebele a fost deja obisnuit cu sucul de fructe - aport de vitamine ).

De la 5 respectiv 6 luni se introduce supa de zarzavat, piureul de legume si tot intre 6-7 luni ficat de pasare, galbenus de ou si carne de gaina bine pasat - alternativ fiecare la 2 zile astfel ca, la 6-7 luni poate avea 5 mese - in functie de obiceiul bebelui chiar 6 mese, intre care 3 mese principale si 2 gustari, cea in plus, dupa intelegere - dorinta bebelui.

Se are in vedere si fainoasele, cerealele introduse deja fie o data cu laptele, fie o data cu merele rase.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/