Cauta

Refuza sa manance.

linda a intrebat pe 15.04.2013

Buna ziua. Am o fetita de 5 luni alimentata cu lapte praf si de la 4 luni pireu de fructe sau cereale din orez dimineata, supa crema foarte densa de legume cu piept de pui si in rest lapte. Are o greutate prea mica pentru varsta ei respectiv 5900 gr. si s-a nascut cu 3330 gr. Trei luni a avut colici foarte urate. cu mult plans, fara somn. Acum de o saptamana am fost la pediatru care a observat ca are afta si s-o dau cu glicerina nistatin, dupa o saptamana am fost din nou si mi s-a spus ca nu i-a trecut, a dat-o cu violet de gentiana si mi s-a spus s-o dau glicerina boraxata cu nistatin si anestin pentru ca de cateva zile refuza mancarea, alteori mananca, dar mult mai putin, decat de obicei, ca un exemplu in loc de 40 lingurite cereale mananca doar 20, supa la fel, lapte la fel. Disperata din cauza greutatii ei, am facut greseala s-o fortez sa manance lucru care stiu ca nu-i ok, dar din pacate cedasem nervos vazand ca dupa 4 ore de la ultima masa cand ar fi trebuit sa-i fie foarte foame ea mananca cat sa aiba in stomac ceva si sa nu-i mai fie foame. Spuneti-mi va rog, ce as putea face sa manance ca odinioara, pentru ca greutatea ei sa nu fie si mai tare afectata de perioada asta. Mancatul prost dureaza cam de o saptamana de cand a aparut afta. Va multumesc.

3 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Asa cum si dvs ati precizat, sugarul mananca mai putin de cat timp are stomatita, ceea ce este explicabil.

Urmati tratamentul prescris de medic si hidratati copilul bine. Reveniti la control la medicul de familie pentru evaluarea stomatitei.

Dupa ce aceasta se va vindeca, copilul va manca la fel ca inainte. Nu trebuie sa o fortati cu mancarea in aceasta perioada, hidratarea este mult mai importanta.

Greutatea este putin mai mica pentru varsta ei, dar este in limitele normale.

alynutza79
a raspuns acum 7 ani

Cea mai mare prostie pe care o poti face e sa-i numeri linguritele de mancare si s-o fortezi sa manance.

Fiecare copil are ritmul lui de crestere si ei stiu cel mai bine cat de foame le este. Ai putea manca daca ai avea afte, colici, probleme medicale in general?

Nu cred, asa ca nu obliga fetita sa manance. Ca idee, greutatea la fetitele de 5 luni e undeva intre 5.700 - 7.700, daca starea ei in general e una buna, e vioaie si fara mari probleme de santate, n-ai de ce sa te ingrijorezi, recupereaza pe parcurs (tine cont si de zestrea genetica si inaltime).

linda
a raspuns acum 7 ani

Multumesc.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/