Cauta

Recurgitarea la bebelusi.

Erica a intrebat pe 22.03.2013

Am o fetita de 4 luni si jumatate si o alimentez la piept, dar mananca foarte putin si ii mai dau si lapte formula de fiecare data si de cand s-a nascut tot recurgiteaza - vomita laptic in cantitati mici, cand mai des cand mai rar, cu toate ca, dupa ce maninca o tin in pozitie verticala ca sa scoata aerul. Vreau sa mentionez ca primele 3 luni a papat numai piept. Este ceva normal? Pana la ce varsta o sa recurgiteze? Multumim frumos!

1 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Regurgitatiile sunt expresia reflexului gastroesofagian. Acesta este fiziologic pana la varsta de 4 luni.

Dupa acesata varsta regurgitatiile ar trebui sa diminueze in frecventa. O puteti alapta la san in continuare, insa laptele praf il puteti inlocui cu un lapte anti-regurgitatii (AR).

Mergeti pentru asta la medicul de familie sau medicul pediatru. Acest laptic este indicat a se consuma cel putin 3 saptamani, iar daca regurgitatiile diminua semnificativ nu este nevoie de alte mijloace terapeutice.

Ulterior puteti incepe diversificarea si astfel va fi nevoie sa apelati la diverse cereale pentru a ingrosa alimentele pe care i le veti da.

In primicipal, pentru acest scop se foloseste orezul. Astfel, mancarea cu o consistenta mai mare (mai ingrosata) va fi mai usor retinuta in stomac fara a mai reflua in efofag.

De regula, cu varsta, refluxul va disparea, astfel la 1-2 ani putand disparea complet.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/