Cauta

Pot sa o las pe bebelusa mea sa stea in pozitie de sezut la doar 3 luni si 3 saptamani?

natalia a intrebat pe 16.05.2014

Bebelusa mea de la 3 luni vrea sa stea in pozitie verticala atunci cand o tin in brate, si de citeva zile isi ridica singurica capusorul si se cere in pozitie de sezut. Ce sa fac o las sa stea cum ii place sau e prea devreme?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Puteti sa o lasati sa adopte si sa doarma in orice pozitie doreste fetita, dar nu o ajutati si nu o fortati sa adopte pozitii din acestea, statul in sezut inainte de 6 luni, ridicatul si statul in picioare inainte de 8-9, respectiv 10 - 11 luni.

La varsta de 3 luni si jumatate este bine ca se ridica din pozitia culcat, capul de la nivelul saltelei, ca roteste roteste corpul, altele pe parcurs.

DanaRobitu
a raspuns acum 6 ani

Din punctul meu de vedere e un pic cam devreme pentru pozitia sezut. Un lucru bun este ca are o dezvoltare motorie buna daca isi tine capul, insa s-ar putea ca muschii paravertebarli, ai spatelui, sa nu fie inca pregatiti pentru aceasta pozitie.

Nu e obligatoriu sa se si intample, dar mai bine am prevenii deformarile coloanei si presiunea pe bazin. Cred ca ar fi ok ridicata la un unghi de 45 grade, supravegheata, pentru a putea vedea mult mai bine ceea ce o inconjoara.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/