Cauta

Pot sa ii dau papica la fetita de 4 luni jumatate? Si anume banana cu biscuite?

Alina.Pasca562 a intrebat pe 09.01.2014

I-am introdus acum 2 saptamani mar cu biscuite.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Alimentatia unui bebe in primele 4-5 luni este eminamente laptele- daca este posibil cel de mama.

De la 3 luni se poate adauga suc de fructe - mere, pere, citrice incepand cu o lingurita pe zi si crescand treptat cantitatea in functie de toleranta digestiva.

Intre 5-6 luni se incepe diversificarea propriu zisa cu supa de zarzavat strecurat si treptat pe la 6 luni se adauga piureul de legume bine pasat si alternativ cereale.

Tractul digestiv si secretiile digestive nu sunt pregatite pentru alte alimente sub varsta de 4-5 luni - in afara de lapte, supa de morcov si zeama de orez. Banana se poate introduce dupa 6 luni. Tineti legatura si cu medicul pediatru.

belatrix
a raspuns acum 6 ani

Daca pana acum a primit numai lapte si ceai, se incepe cu cereale, apoi suc de fructe, si mai tarziu putin pulpa de fructe amestecata cu biscuit.

Copilul va manca, dar ii fortezi intestinele si ii poti crea neplaceri.

Un exemplu: nu am stiut si i-am dat micutei mele prima masa diferita de lapte o supa de morcov, putin indulcita, si cu morcovul trecut prin blender, era o pasta groasa si putin dulce.

I-a placut foarte mult si a mancat-o toata (vreo 60 ml) mare prostie am facut pentru ca trebuia sa incep cu cate o lingurita prima data, a doua zi 2 lingurite, si tot asa. Mai tarziu am aflat ce greseala facusem.

A inceput micuta de atunci sa faca scaune foarte dese, si 8 pe zi, desi aratau ca si cum ar fi fost constipata, se scremea rau, o durea burtica si se irita teribil. Avea 4,5 luni. Apoi, pana la 1 an si jumatate nu i-am mai putut da fructe si legume, numai morcov fiert, urda facuta in casa (cu calciu) si mucilagiu de orez. Adio si laptele, ii luam un produs Humana HN 25.

Scuze, ca ti-am dat mai multe informatii decat aveai nevoie, dar am vrut sa intelegi ce se poate intampla.

Multa sanatate si sa creasca mare. Fetita mea are acum 9 ani.

roxyb
a raspuns acum 6 ani

La 4 luni si jumatate si mie mi se pare prea mult banana cu biscuite. Diversificarea trebuie s-o faci treptat si s-o incepi cu suc proaspat de fructe sau de morcov, cu supa de zarzavat si sa le cresti cantitatea zilnic. Belatrix are mare dreptate in ceea ce te-a sfatuit.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/