Cauta

Pot incepe diversificarea, daca inca mai avem colici?

MOLDOVEANU ANDREEA a intrebat pe 26.01.2013

Baietelul meu are 5 luni, este alaptat exclusiv la san si are 8 kg. Doctora ne-a recomandat diversificarea, insa eu nu sut foarte hotarata. El inca mai are colici, se aud niste zgomote destul de tari in burtica, sub forma unor chiortaituri. Ce ma sfatuiti?

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Diversificare se incepe, in functie de varsta, indiferent daca bebe are sau nu colici, asa cum credeti dvs. Felicitari atat pentru greutatea bebelui, cat si pentru felul cum l-ai alimentat. Puteti incepe diversificarea cu supa de zarzavat strecurata, pe langa sucul de mere, pere, portcale, chiar piersici.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Tinand cot ca are deja 8 kg, eu zic ca poti sa pregatesti terenul pentru diversificare. Incepi cu sucurile de fructe (mere, pere, piersici) cate o lingurita / zi si adaugi cate una pana ajungi la 7. Ii poti da cateva lingurite de suc de portocale. Iar de la 6 luni ii poti face pireuri, supe si cereale. Foarte bine ca ai alaptat exclusiv pana acum! Ii introduci maxim cate un aliment nou la 4 zile, ca sa monitorizezi eventuale alergii.

cristinag
a raspuns acum 7 ani

Colicii dispar in jurul varstei de 3 luni, deci ceea ce auzi tu putin probabil sa fie colici. Poti incepe usor-usor diversificarea. Atentie, sucul de morcov, mar, sa-l dai cu linugurita, si alapteaza in continuare.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/