Cauta

Poate fi rubeola?

Ancuta33 a intrebat pe 01.03.2015

Buna ziua,

Am un bebelus de 8 luni si de o saptamana a fost racit sau cel putin asa cred pentru ca i-a curs nasucul abundent si a avut putin rosu in gat. Boala pe care cred ca a luat-o de la mine pentru ca si eu am fost la fel de racita. Nu am tusit niciunul doar ne-a curs nasul si ne-a durut in gat. Dupa cateva zile bebelusul a facut febra 38-39 (cam 3 zile la rand) si i-am administrat Panadol crezand ca e de la dinti. Intr-un final am fost la medic si i-a facut acel test pentru depistarea infectiei in organism, care a iesit negativ iar a doua zi dupa consult ne-am trezit pe abdomen fata si putin spate, pe gat, ceafa si la urechi cu niste bubite rosiatice maruntele foarte mici.

Acum s-au extins mai mult dar nu si pe membre. As vrea sa stiu daca e rubeola sau alta boala a copilariei. El a fost vaccinat impotriva acestor boli.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Rubeola se insoteste de marirea ganglionilor retroauriculari iar eruptia este de foarte scurta durata (2-3 zile) si nu prea apare la bebelusii sub varsta de 5 -6 luni. Mai degraba totul este in legatura cu medicatia pentru afectiunea pentru care primeste in prezent. Trebuie revazut de catre medicul care-l trateaza.

Ancuta33
a raspuns acum 5 ani

Ganglionii din spate sunt 2 boabe de mazare iar eruptia a durat 3 zile. Primele bubite au aparut vineri si azi mai sunt foarte putin vizibile.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/