Cauta

Nu am destul lapte. Bebe nu se satura. Ce sa fac?

danna28 a intrebat pe 21.01.2013

Alaptez, dar ii mai dau si completare. Plange dupa 5 minute de supt. Am baut ceai de chimion. Trebuie sa ma mulg intre mese? Precizez ca sunt la al 2-lea copil si sanii nu mai sunt la fel de plin ca in primele zile. Bebe are o luna si 2 saptamani.

4 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Dupa cum si d-ta ai auzit zicala ca: dragostea si laptele de mama sunt de neinlocuit pentru bebe! Situatiile exceptionale impun corective. Referitor la cele relatate de catre d-ta reiese ca ai baut ceai de chimion. Nu este suficient, ci iti trebuie odihna, lichide si fructe din abundenta, alimente proaspete, fara conserve si mezeluri, fasole boabe sau varza, iar bebele, in primele luni dupa nastere poate fi pus la san ori de cate ori solicita si trebuie mentinut treaz pana se satura - nu trebuie lasat sa adoarma cu mamelonul in gura. Faceti proba cu cantarul, cantarit inainte si dupa supt sa vedeti daca a supt suficient, respecti 100 ml la varsta lui. Satuiti-va cu medicul copilului, si numai la recomandarea acestuia puteti lua masura extrema de a completa cu un alt lapte, in niciun caz ceai. Verificati ritmul de crestere.

alynutza79
a raspuns acum 7 ani

Punerea cat mai des a copilului la san, mulgerea dupa mese si consumul mare de lichide ajuta la stimularea lactatiei. Nu renunta la alaptat, e atat de important. Eu am o fetita de 2 ani si sunt convinsa ca datorita alaptarii n-a fost bolnava absolut niciodata, nici macar racita.

cristinag
a raspuns acum 7 ani

Daca-l pui mai des la san ar trebui sa stimuleze producerea de lapte. Ia legatura si cu pediatrul. Ai incercat sa-i faci proba suptului sa vezi intr-adevar, cat a papat?

aliginina
a raspuns acum 7 ani

In primul rand gresesti ca ii dai ceai! Tine copilul mai mult la san (maxim o ora), daca adoarme incearca sa il ti treaz ca sa isi termine masa. Laptele vine in "valuri", nu conteaza extraordinar de mult cat de plini sunt sanii la inceputul mesei. Probabil ca primul copil era mai mancacios si nu adormea la masa. Ca sa stimulezi secretia laptelui poti sa bei ceai pentru asa ceva, pe mine m-a ajutat ceaiul de la Humana, inainte de alaptatul de seara fa un dus mai cald, consuma mai multe alimente lichide in timpul zilei si cea mai importanta este odihna. Se poate ca copilul sa fie satul, dar sa ceara sa stea la san pentru ca il doare burtica. Verifica daca a luat in greutate conform varstei, daca da atunci colicii sunt problema. La cursul de puericultura ne-a spus ca sugarii confunda durerea de burta cu foamea. Eu una nu i-asi da completare lapte praf in ruptul capului! Cred ca cunosti avantajele alaptarii pe langa cele financiare.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/