Cauta

Mesele din 3 in 3 ore.

Silvia a intrebat pe 24.09.2013

Doamna doctor mi-a recomandat sa ii dau copilului lapte formula la 3 ore. Uneori se poate, de obicei nu prea. Bebelusul are o luna si o saptamana si conform datelor de pe cutia de Nan ar trebui sa manance 120ml la o masa, dar el mananca intre 60-100ml, mai rar trece de 100ml. Se satura, dar i se face foame cam dupa o ora sau o ora jumate si mananca din nou. Am incercat sa-i distrag atentia sa-l aman, dar nu reusesc pentru ca plange pana se invineteste, iar daca ii dau biberonul tace instantaneu, mananca si adoarme.

E chiar asa de grav ca mananca atunci cand ii e foame lui, chiar daca mai devreme de 3 ore si ca are un ritm propriu? De ce ar trebui sa tin copilul flamand inca doua ore?

Ia in greutate cat e normal pentru el, nu are probleme deosebite cu scaunul decat ca e foarte verde, ceea ce am inteles ca e de la fierul din lapte, e vioi,nu are probleme. Uneori daca nu ragaie mai regurgiteaza lapte, dar in rest e in regula.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Recomandarile medicului copilului sunt corecte, deoarece se pare ca, din motive obiective, mama nu alapteaza.

Copiii alaptati la san pot primi laptele mamei fara un orar fix ( la cerere) in primele luni pana cand incepe diversificarea cand si acestia trebuie sa aiba ora si interval de 3 sau 4 ore, insa cei alimentati artificial, cu lapte formula) este bine sa aiba acest interval - stomacul are nevoie de acest interval pentru secretia gastrica necesara digestiei acestui lapte.

Daca bebele dvs nu respecta intervalul de 3 ore, inseamna ca nu suge sau nu poate sa suga aceasta cantitate si flamanzeste mai repede

In primele luni, puteti sa nu respectati acest interval si sa-i dati la 2 ore 2 si 1/2 ore pana va putea sa accepte cantitatea crescanda.

Principalul obiectiv este cresterea continuu ascendenta. Treptat, treptat, va reusi sa suga intreaga cantitate si va respecta intervalul si cantitatea.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/