Cauta

Macroglosie bebelus de 5 luni.

constantin loredana a intrebat pe 11.07.2014

Buna ziua. Revin din pacate cu vestii proaste. Am ajuns cu bebelusul la chirurgie pedriatica Budimex doctorul la diagnostigat cu macroglosie, limbuta ii depaseste arcurile dentare si bebelusul saliveaza..

Doctorul a spus sa il las in pace pentru ca in 99 % din cazuri copii isi revin singuri o data cu cresterea si daca nu si revine il opereaza, tin sa precizez ca tine suzeta, mananca foarte bine, doarme cu gurita inchisa si observam mici momente cand mai incide gurita, vorbim de progrese?

Acum ne-a spus sa revenim la 7 luni la control, dar am o mare neliniste nu ne-a spus daca aceasta magrolosie este congenitala sau dobandita sau care este cauza. Nu trebuia investigat copilul mai bine? Nelinistea mai este daca cumva limbuta continuua sa creasca.

Ce ma sfatuiti sa fac? Este adevarat ca din aceasta cauza dintisorii pot sa ii apara mai tarziu cu toate ca pe el il deranjeaza de pe acum gingiutele, musca toata ziua si se freaca la gingii avand sj putina febra 37,6, 37.7, 37,8. Va multumesc. Astept raspunsul dumneavoastra.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Este foarte bine ca Spitalul Clinic "Budimex" din Bucuresti a preluat bebele dvs in evidenta, avand atat cadre competente cat si servicii si aparatura performante.

Este bine ca vi s-a facut program pentru urmarirea bebelui, program de care trebuie respectat ca si recomandarile.

Comentarii teoretice, unele chiar de la distanta - fara examinarea bebelui, nu ar aduce un plus la aceasta situatie.

Asa cum v-am mai raspuns anterior, multi bebelusi par sa aiba acest aspect si asa zisa macroglosie sa revina la aspect normal odata cu cresterea in varsta ( 90 % ).

A fi sau a nu fi congenitala sau dobandita prin deficit de vitamina B12, tulburari in drenajul limfatic, un chist sau tulburari endocrine, numai observatia si controlul periodic al cresterii si desvoltarii bebelui, al aspectului limbii pot confirma sau infirma acest diagnostic.

Eruptia dentara nu are nici o legatura cu aceasta situatie, dintii de lapte isi vor urma ritmul normal incepand cu varsta de 5-6 luni, chiar daca gingiile si salivatia prevestesc pregatirea spre eruptie.

Sfatul meu este sa aveti incredere si sa mentineti legatura cu medicii spitalului.

AndraLaura
a raspuns acum 4 ani

Buna ziua, cum pot lua legatura cu dvs? ma confrunt cu aceeasi problema si dupa nenumarate investigatii nu ne-am lamurit. La ce medic ati mers la Budimex?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/