Cauta

Ma numesc Monica si locuiesc in Spania. Am un bebelus de 8 luni. As vrea sa stiu ce as putea face sa manance fructele. Ce ii fac acasa, nu mananca.

maria monica a intrebat pe 25.01.2013

As vrea sa stiu de ce nu mananca fructele pisate de mine si le prefera pe cele cumparate.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Fructele bine coapte si bine pasate, numai acasa se prepara, sper ca nu cumparati fructe gata pasate din comert), deci nu ar avea motiv sa prefere unele si sa refuze altele. Faceti diferite variatii, combinatii, adaugati biscuiti pentru bebe. Eventual. pe perioade scurte puteti sa ii oferiti numai suc de fructe.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

In cele din comert "se mai scapa" indulcitori. Ii stimuleaza papilele gustative. Nu ii mai da si basta. Cumpara mere galbene dulci, pere coapte, banane foarte coapte, piersici si nectarine, in Spania cred ca se gaseste si avocado, etc. Daca fructele sunt dulci atunci o sa fie mai interesata. Poti sa ii faci compot de mere. Cureti 2 mere, le tai cuburi mai mari, pui intr-o craticioara niste apa (nu prea multa) si le dai un clocot. Ai grija sa nu le supragatesti. Poti sa adaugi 2 biscuiti, branza dulce, etc. Le poti frula sau pasa cu o furculita. Eu nu ii dau baietelului meu acelasi meniu in doua zile consecutive. De o perioada ii pun in dejun 2-3 lingurite de fulgi de ovaz fierti, ajuta la tranzitul intestinal, nu i-am mai dat biscuiti.

ADRIANA
a raspuns acum 7 ani

Buna, nici fetita mea nu a mancat fructe, numai de la miros isi facea greata, asta pana cand a putut ea singura musca din fruct. Fructe moi, de ex: pere, kiwi, pepene, ce putea suge singura.
Numai legume manca. Asta am patit eu. O zi buna,
Adriana.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/