Cauta

Icter care nu mai trece.

BORCUTEAN a intrebat pe 03.02.2013

Sofia, fiica mea are 2 luni si 3 zile si dr. ne-a spus ca are icter. Bun, am facut analize si au iesit cam asa: urina bune toate, dar sangele nu prea. Va dau cateva rezultate:

bilirubina directa 0.30-interval de referinta 0.00-0.41;
bilirubina indirecta 3.99 int ref.0.30-0.80;
bilirubina totala 4.29 int ref 0.30-1.20;
TGO sau AST 87 int ref 0-37.

Ca tratament am primit Fenobarbital, complex de vit b si protectis. Cand s-a nascut a stat la lampa de 3 ori. O alaptez numai la san si un pic de ceai de musetel din cand in cand. Intrebarea mea este: trebuie sa mai facem ceva analize sau mergem cu acest tratament? Sa ma ingrijorez? Sau ii va trece? Ce sa fac? Mananca si doarme bine, nu e somnolenta, doar ca e putin galbuie, nu varsa, nu pare a fi un copil bolnav..Va rog sa ma ajutati, da-ti-mi un sfat cu privire la ce sa fac. Multumesc mult.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Nu trebuie sa va alarmati, mai ales daca medicii au cunoscut RH-ul parintilor, tineti legatura cu medicul, urmati sfaturile primite, caci analizele sunt bune, iar icterul fiziologic, uneori prelungit si pana la 4 luni, se va rezolva.

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Icterul neonatal fiziologic poate sa persiste pana la 14 zile de viata. Daca si dupa aceasta varsta este prezent sunt necesare investigatii, iar Dvs. ati facut deja acest lucru. Nu ati atasat aici si o hemograma, insa medicul Dvs a exclus probabil o hemoliza ca si cauza a icterului. Alte cauze de icter prelungit cu bilirubina indirecta (asa cum este acest caz) ar putea fi unele sindroame {captarea deficitara a bilirubinei in hepatocite (sdr Gilbert), deficitul ereditar de glucuronil transferaza (sdr Crigler Najar II)}, insa cea mai frecventa cauza se refera la ihibitorii din laptele matern. Cu toate acestea, este recomandat sa continuati alaptarea la san si sa va adresati medicului in cazul in care stare copilului se modifica (nu creste in greutate, devine somnolenta, se modifica culoare tegumentelor).

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/