Cauta

Hemoglobina scazuta la bebelusi.

Inna a intrebat pe 20.02.2013

Buna, ajutati-ne va rog, avem hemoglobina 10.1 g/dl la varsta de 9 luni, deja de 2 luni este scazuta si nu o putem nicidecum ridica, am primit si hemofer si ferrum lek, si mincam si ficat, si hrisca si nimic nu ajuta. E o problema mare? Care poate fi cauza? Ce analize sa mai dam sa vedem care e cauza? Si ce ar trebui sa primim, ce medicamente ne puteti sfatui? Mersi anticipat si inca ceva, nu am facut inca vaccinul de 6 luni, la ce nivel de hemoglobina e posibil de facut?

3 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

La varsta de 9 luni valoarea normala a hemoglobinei este 10,5 - 13 mg/dl astfel valoare de care spuneti Dvs nu este una ingrijoratoare. Durata minima a tratamentului cu Fier este de 3 luni pentru a incepe refacerea depozitelor. Astfel continuati cu suplimentul de fier minim 3 luni, precum si cu alimentatia, urmand ca apoi sa refaceti hemograma si sideremia.

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Referitor la vaccinare, ii puteti face vaccinarea in absenta altor contraindicatii.

gabriella07
a raspuns acum 7 ani

Buna. Noi avem 7 luni, si hemglobina mai mica ca voi 9,8, si nu am facut niciun vaccin pana acum, nu ne-a dat voie pediatra. Acum facem tratament 3 luni cu Ferrum Hasmann + vit c, si apoi vom face analize, sidermie + hemobolbina, dar nu te speria, eu una nu ma agit, o sa creasca ea, in timp. Multa sanatate.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/