Cauta

Fetita mea la 3 luni are aceeasi greutate ca la 2 luni - 4900 gr.

Erica a intrebat pe 15.02.2013

Buna ziua, am si eu o problema cu fetita mea care nu a luat nimic in greutate la 3 luni.
Vreau sa precizez ca s-a nascut cu o greutate de 3600 gr., 52 cm si la 2 luni avea 4900 gr. si la 3 luni aceeasi greutate, adica 4900 gr. si 60 cm. Am facut cantarul de control si mananca la piep doar 60 ml de lapte. Pediatrul mi-a prescris NAN 1 (lapte praf) sa ii dau ca adaugire, dar ea nu mananca mai mult de 60 ml si de la piept si lapte formula tot 60 ml. Spuneti-mi, va rog ce pot sa fac? Acum avem 3 luni si 2 saptamani. Multumesc mult.

2 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Problema fetitei dvs pare sa plece de la faptul ca nu mananca suficient lapte de la san. Recomandabil este ca primul pas sa fie acela de a incerca sa stimulati secretia lactata. In acest scop trebuie sa consumati multe lichide (pana la 3 litri / zi), ceai de chimen sau anason neindulcite, precum si produse de pe piata farmaceutica precum Galafor, Galactogil, etc. Ideal ar fi sa realizati si proba suptului (o cantari inainte si dupa ce ii dati san si vedeti cat a mancat). La aceasta varsta trebuie sa manance 6 mese a 120 ml. In cazul in care la san nu va manca atat puteti introduce, asa cum v-a spus si pediatrul Dvs. laptele Nan1 cate 60 ml la fiecare masa de san pe care o dati si astfel ati ajunge la 120 ml x 6/zi.

niko
a raspuns acum 7 ani

Parerea mea este ca nu ia in greutate ca nu goleste complet sanul. Incearca sa insisti sa golesca un san pentru a prelua laptele gras si abia apoi sa o pui la celalalt. In niciun caz nu-i da completare pentru ca in felul acesta iti va scadea lactatia. Pune-o cat mai des la san si vei avea suficient lapte. Mult succes si sanatate.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/