Cauta

Fetita mea de 6 luni mananca foarte putin si ia in greutate foarte putin - 200 gr pe luna. Ce sa fac?

vio_suciu2000 a intrebat pe 20.03.2017

De la 2 luni fetita mea suge tot mai putin. Ca nou-nascut sugea aproximativ 10-15 minute si cresterea ei in greutate a fost de 1 kg in prima luna.

Incepand cu a doua luna, a inceput sa stea la san doar 5 minute, iar acum la 6 luni a ajuns sa stea 2-3 minute maxim. Automat, cresterea ei in greutate e tot mai scazuta. S-a nascut cu 3800 grame si acum ala 6 luni are 6300 grame. Am inceput diversificarea de o saptamana, doar cu cereale cu orez si lapte matern. Accepta 5 lingurite cu apx 30 ml lapte si daca vrea maxim inca vreo 30 ml sa suga.

Am facut un tratament pentru gastrita cu nexium si metoclopramid la indicatia medicului, plus vitamine pentru pofta de mancare, insa pofta ei de mancare nu revine si tratamentul nu pare sa ne ajute deloc. Avem analizele facute recent: sunt bune, o usoara anemie. Probele de scaun si urina nu indica nicio infectie, nicio bacterie. Totul pare ca e in regula. Peste zi mananca la 3 ore, mai repede nu vrea, iar noaptea se trezeste o data si suge- 2-3 minute. Ceai/apa nu vrea. Ea este vesela in rest, nu e maraita, nu pare sa o doara nimic, insa nu mananca destul si, automat, nu creste destul.

Oare ce poate sa fie? Ce sfaturi imi dati? Multumesc!

4 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Vad ca examenele medicale si de laborator nu arata nimic anormal. Faptul ca noaptea se trezeste numai o data, nu este rau si nici ca nu solicita ceai sau apa nu este ceva anormal. Introduceti in alimentatia fetitei supa, piureurile de legume, ficat si galbenus de ou in mod treptat, in cantitati reduse.

Incercati Peritol sau Naposin de 2 ori pe zi, picaturi, 10-12 zile (chiar daca are numai 6 luni. Reveniti cu informatii!
Sanatate!

Lili
a raspuns acum 3 ani

Buna! Nu te speria ca incepe sa ia mai putin in greutate, nu toate lunile sunt la fel.
Si eu ma gandeam ca mananca putin fetita mea cand avea 6 luni, dar nu era asa. Cand incepi diversificarea, e normal sa manance mai putin pana se obisnuieste cu gustul si cu mirosul mancarii. De aceea am inceput diversificarea cu piersica si i-a placut din prima. Bineinteles ca m-am bucurat, dar apoi cand i-am dat para si banana, nu i-au mai placut.

Trebuie sa continui sa ii oferi fructe pana se obisniieste cu ele, nu degeaba spun doctorii ca trebuie sa dai 3 zile acelasi fruct si apoi sa il schimbi. E ca sa nu faca alergii si sa se obisnuiasca cu gustul. Treptat va manca mai mult. Atunci cand ii faci supica, ai grija sa ii dai pe rand legumele fierte si pasate, ca sa se obisnuiasca cu ele si in caz de alergii sa stii daca e alergica. Cand treci la supica, incearca sa ii schimbi gustul ca o sa se plictiseasca de acelasi gust si nu o va mai manca. Cand incepi cu supica, sa ii pui o zi branzica de casa, urmatoarea zi ou fiert tare, iar in alta zi, carnita.

Sper sa iti fie de ajutor sfatul meu!

vio_suciu2000
a raspuns acum 3 ani

Va multumesc, domnule doctor, pentru raspuns. Ce doza trebuie sa ii dau fetitei pentru greutatea de 6.3 kg? As alege Peritol-sirop, deoarece Naposim vad ca nu sunt decat comprimate. Peritolul se da fara reteta?

Multumesc!

vio_suciu2000
a raspuns acum 3 ani

Draga Lili,

Multumesc pentru sfaturile tale. Stiu ca cresterea in greutate e normal sa fie tot mai diminuata. Si unii copii au o stagnare sau chiar scadere la inceperea diversificarii. Insa problema noastra a aparut in jurul varstei de 2 luni, si a fost mult mai accentuata de la 4 luni incoace. Problema este ca ea mananca tot mai putin: 60-80 ml la o masa, la interval de 3 ore, 7 mese pe zi cel mult! Este prea putin. Nu poate creste nici cat e normal cu o cantitate de hrana insuficienta.

Ma ajuta si sfaturile tale legate de diversificare. Sper sa ajungem si noi sa papam cat de cat.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/