Cauta

Fetita mea de 6 luni a inceput sa refuze legumele. Cum as putea sa o fac sa pape din nou?

boar a intrebat pe 11.02.2013

Are program asa: dimineata lapte, la 10 - 11 fructe simle cu iaurt sau biscuiti, 13:00 - 14:00 pireu de legume cu carne (asta foarte putin, completare lapte, 16:00 - 17:00 branza de vaci dulce sau orez, seara lapte formula si somn. Uneori se trezeste si peste noapte si mai papa lapte. As vrea sa introduc ou. Cat si cum se da? Mazarea si spanacul e bine sa ii dau sau sa mai astept. Multumesc.

2 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Programul de masa este in regula pentru varsta ei. Referitor la refuzul legumelor ati putea sa alternati diverse tipuri de legume de-a lungul saptamanii. De retinut este faptul ca un copil nu are gusturile definitivate pana la varsta de 5 ani.

Din ou puteti da la aceasta varsta doar galbenusul, inca de la 6 - 7 luni initial cate 1/4 x 2-3 /saptamana, apoi 1/2 x 2-3/saptamana. Albusul de ou are un continut ridicat in proteine si poate da diverse alergii, el fiind recomandat dupa varsta de 1 an. Cat despre mazare si spanac nu aveti restrictii. Puteti incepe in a le administra. Va recomanda insa sa puneti accentul si pe masa cu carne (pui/vita) deoarece contine o serie de nutrienti pe care formula de lapte pe care o dati ca si completare nu ii aduce organismului. Cat despre fierul din spanac el se absoarbe in cantitate de 20x mai mica decat cel din carne.

gabriella07
a raspuns acum 7 ani

Buna si fetita mea are 6 luni, si nici ea nu papa supitza de legume simpla, daca nu ii pun 2 mas de lp in ea, asa ii mai dulce si poate o accepta poti incerca si tu. Eu ou i-am dat la fetita la inceput jumate de galbenus pe saptamana, apoi treptat ii poti da cate un galbenus. Mazare, eu nu ti-as recomanda inca poate cauza dureri de burtica, si spanacul de la 7 luni. Acum, tu faci cum crezi ca este mai bine. Bafta.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/