Cauta

Fetita mea de 5 luni are rubeola.

boar a intrebat pe 18.01.2013

As vrea sa stiu cat timp tine si ce trebuie sa fac. Sa o dau cu ceva crema? Pot sa ii fac baie? Cat trebuie sa stea in casa. Ia scazut pofta de mancare, nu mai vrea decat lapte. Dupa ce ii trece rubeola, o sa ii revina pofta de mancare? Multumesc.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

La varsta de 5 luni ma intreb de unde a luat aceasta boala contagioasa? Asa a fost diagnosticata? Rubeola are o perioada de incubatie de 16 zile (in medie), eruptia, mici pete rosietice, apare pe tegumente de la fata in jos si dispare dupa 3 - 4 zile. Se mai numeste si Pojerelul de 3 zile. Se insoteste de marirea ganglionilor din spatele urechilor. Se vindeca fara tratament, in casa, la domiciliu. Nu trebuie scoasa la plimbare in acest sezon rece 2-3 saptamani. Se aeriseste bine camera de dormit. Vorbiti si cu medicul.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Sunt curioasa de ceva. Tu ai avut rubeola? Primeste lapte matern sau este alimentata cu lapte praf? Cum a spus si dl. doctor, sigur e pojarel? Nu cumva i-a aparut mai mult la suprafata pielii de pe cap, semn ca se supraincalzeste? Eu am patit asa cu baietelul meu, dar era iulie si o canicula infernala. A fost diagnosticata de catre un medic? Te rog din suflet sa imi raspunzi.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/