Cauta

Fetita mea de 2 luni nu ia in greutate!

Elena a intrebat pe 09.01.2014

Am o fetita de 5 luni si 3 saptamani! S-a nascut de 3 kg! Primele luni a adaugat foarte bine, insa in ultimele 2 luni aproape deloc!

De la luna a 4 pana in luna a 5-a a adaugat doar 280gr si ultimele 3 saptamini doar 30gr!

Acuma fetita are 6680 gr. O hranesc cu piept si am inceput de la 4 luni sa-i dau piure de banane, mar copt si de la 5 luni am inceput cu cereale! Mentionez ca e foarte activa si vesela!

Ma ingrijoreaza faptul ca ia asa putin in greutate.

Va rog ajutati-ma cu vreun sfat. Ce ar trebui sa fac? Trebuie sa fac ceva analize, si daca da ce fel de analize?

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Nu este nevoie de analize, fetita trebuie sa creasca in greutate chiar daca ar fi primit numai late de mama, cum de altfel s-a intamplat pana in momentul inceperii diversificarii - cam prea timpurie de la 4 luni, stomacul si intestinele nefiind pregatite inca pentru banane, mar copt si cereale.

Trebuie sa procedati cu prudenta in continuare si sa observati toleranta organismului fetitei la fiecare aliment introdus conform varstei.

Acum, la varsta de aproape 6 luni, are greutatea de 6,680 gr - alti de varsta ei au 7000-7200 gr., deci nu este practic nicio diferenta.

Faceti proba cu cantarul si vedeti daca mai aveti lapte suficient si incepeti introducerea in diversificare, galbenusul de ou de gaina
- cantitati crescande, dupa 6 luni ficat de pasare si treptat carne de pasare bine mixata.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/