Cauta

Fetita mea are 6 luni si tine capul pe o parte.

eugenia a intrebat pe 06.02.2015

Ce trebuie sa fac? Am fost cu ea si la neurologie infantila si ia recomandat masaj cat timp face masaj nu mai tine capul tot timpul asa. Am facut 1 sapt pauza si nu am mai mers la masaj si il tine tot timpul asa cand intoarce capul, ea il misca si dreapta si stanga dupa obiecte. Ce anume ar putea fii? Sunt foarte ingrijorata. Unde trebuie sa mai merg cu ea?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Bebe, la aceasta varsta, daca nu a fost invatat sa fie culcat alternativ cand pe o parte cand pe alta a corpului, poate adopta, uneori partea care-i convine.

In asemenea situatie mama este cea care alterneaza pozitia de dormit a bebelului - in functie de lumina dinspre fereastra (sau bec).

Daca aceasta pozitie este inca de la nastere, un consult medical de catre medicul pediatru sau chirurg pediatru poate stabili daca este sau nu "o pozitie de torticolis congenital".

Daca medicul de la neurologie pediatrica, a facut consultatia, a stabilit diagnosticul si dupa cum vad, a stabilit si conduita terapeutica ( recuperarea ), insusi dvs ati constatat evolutia spre normalizare, nu vad motivul pentru care ati inceput procedurile
( masaj muscular ) care a ameliorat deja situatia.

eugenia
a raspuns acum 5 ani

Multumesc pentru raspuns. Da, medic neurolog a zis ca este torticolis drept si m-a trimis cu ea la recuperare unde ii face masaj la gatut acolo pe partea dreapta, dar este bine cat face masaj si cat face pauza dupa 2-3 zile incepe iar sa il tina aplecat si pe o parte. As dori sa stiu daca isi revine sau unde mai trebuie sa merg cu ea?

Vezi intrebari din: