Cauta

Fetita mea are 6 luni, o greutate de 10.9 kg, s-a nascut cu 3.47kg si 50 cm.

maria_tgv a intrebat pe 02.10.2013

Am inceput diversificarea la 5 luni. Acum papa la ora 10 suc de fructe cu pulpa fructului, iar la ora 13 piure de legume, dimineata si seara lapte. Mentionez ca este alaptata doar la san. Puteti sa imi spuneti daca este vreo problema? In ultima luna a luat in greutate 500gr, se trezeste des noaptea din 2 in 2 ore si vrea numai san fara ceai, ziua mananca la cel putin 2 ore. Va rog sa imi spuneti daca gresesc cu ceva? Va multumesc!

7 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Greutatea si talia de la nastere se incadreaza in media normalitatii. Greutatea de la varsta de 6 luni depaseste, insa, percentila 98; acest fapt arata ca are o greutate mai mare decat majoritatea sugarilor de aceasta varsta (~7500g - p50).

Diversificarea este initiata si realizata corect. Ar trebui sa primeasca o masa de fructe suc si pulpa 150 ml, o masa de supa de legume 150ml si san la cerere.

Faptul ca are o greutate mai mare decat media varstei nu trebuie sa intarzie introducerea celorlalte alimente. Astfel, dupa varsta de 6 luni va trebui introdusa carnea si nu mai tarziu de 7 luni cerealele cu gluten, insa in cantitati moderate.

Intr-adevar alimentatia naturala este asa-numita alimentatie la cerere, insa aceasta nu ar trebui sa fie atat de deasa.

La varsta de 6 luni sugarul ar trebui sa aiba 5-6 mese/zi (3 mese de san si 2 de alimente, initial, pana la 7 luni si apoi 2 mese de san si 3 de alimente), toate mesele fiind in timpul zilei, copilul noaptea odihnindu-se.

alynutza79
a raspuns acum 6 ani

Are greutatea unui copil de 1 an. Sigur mananca doar lapte, suc si legume? Ce anume mananca din 2 in 2 ore, lapte? Noaptea se trezeste pentru a fi alinata la san, nu pentru ca-i este foame.

maria_tgv
a raspuns acum 6 ani

alynutza79 poti sa imi spui daca esti competenta in a da tot felul de raspunsuri la aproape toate intrebarile puse pe acest forum? Eu ma asteptam sa primesc un raspuns de la o persoana competenta cum ar fii un pediatru. Mananca doar lapte, suc de fructe cu pulpa fructului si piure de legume, asta se intampla, deocamdata, pana cand ne da voie dr. sa trecem si la alte alimente mai consistente, mai asteptam.

alynutza79
a raspuns acum 6 ani

Nu mi-am dat seama ca incercand sa ajut, deranjez. Intrebarile pe care ti le-am pus erau de natura sa ma lamureasca, desi nu mai e cazul, ce anume mananca din 2 in 2 ore pentru ca spui de alaptat dimineata si seara, de suc si masa de legume de la ora 13 (din asta nu rezulta mancat din 2 in 2 ore). Avand in familie o persoana care e pediatru, puteam sa te ajut cu un raspuns.

Referitor la trezitul noaptea, repet ce am scris si mai sus, ca e vorba de alinare nu de foame, lucru pe care ti-l pot confirma 100 de pediatrii. Chiar nu vad de ce mi-ai raspuns atat de taios, ma rog, prea putin ma intereseaza.

karmela
a raspuns acum 6 ani

Bravo alynutza! Stii cum e cu facerea de bine? Asemenea persoane daca asteapta ajutor strict de la persoane cu specializare, de ce oare nu merge direct la surse (pediatri)? Ce mai cauta ajutor pe forumuri unde fiecare mamica ajuta o alta?

karmela
a raspuns acum 6 ani

Asa este. Copilul, noaptea, nu se trezeste ca ii este foame. Am bebelus de sase luni si jumatate si nu mai mananca noaptea de la 4 luni.

karmela
a raspuns acum 6 ani

Draga maria_tgv, daca toti copiii ar fi crescuti exact ca la carte, oare tu cum ai crescut? Eu nu zic sa nu respecti parerea unui pediatru, Doamne fereste, dar poti sa mai asculti si din experientele altor mamici!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/